Image Alt

Erzurum Bilim Merkezi

BİLİM MEMRKEZİ İÇERİSİNDE BULUNAN ALANLAR

Bilim Kafe
100 m2 alana sahip Bilim Kafe içerisinde; 10 m2’lik mutfak-satış alanı ve 10,24 m2’lik çocuk oyun alanı bulunmaktadır.

Tarım Atölyesi
53 m2 alana, 20 öğrenci ve 1 eğitmen kapasitesine sahip olan Tarım Atölyesinde; tarımda teknolojinin kullanımını ve gelişimi için eğitim verilmesi amaçlanmaktadır.

Teknoloji Atölyesi
63,58 m2 alana, 20 öğrenci ve 1 eğitmen kapasitesine sahip olan Teknoloji Atölyesi; öğrencilerin robotik ve kodlama alanında kendilerini geliştirerek, üreten bir nesil olmalarını destekler. Örnek olarak bu atölyelerde; basit robot yapımı, film ve animasyon yapımı, mobil uygulama geliştirme, üç boyutlu modelleme ve üretim, photoshop, artırılmış gerçeklik ve enerji teknoloji uygulamaları yapılmaktadır.

Matematik Atölyeleri
62,55 m2 alana, 20 öğrenci ve 1 eğitmen kapasitesine sahip olan Matematik Atölyeleri; öğrencilerin matematik bilimine ait ön yargılarını yıkmayı ve matematiksel kavramları oyunlar aracılığı ile farkına varmadan içselleştirmesini hedefler. Örnek olarak bu atölyelerde; doğal sayılar, tam sayılar, kesirler, ölçme, örüntüler, veri işleme, olasılık, simetri, geometrik şekiller, açılar, alan ve hacim gibi matematiksel kavramlar günlük hayat problemleri üzerinden, oyunlaştırma yöntemiyle işlenmektedir.

Astronomi ve Uzay Atölyesi
62,55 m2 alana, 20 öğrenci ve 1 eğitmen kapasitesine sahip olan Astronomi ve Uzay Atölyesi içerisinde, öğrencilerde uzay ve evren merakı oluşturmak hedeflenmektedir. Örnek olarak bu atölyelerde; dünya, ay, güneş, güneş sistemi gezegenleri, öte gezegenler, yıldızlar, meteorlar ve derin uzaya ait kavramlar uygulamalı etkinliklerle ve deneyler aracılığıyla işlenir.

Doğa Bilimleri Atölyesi
61,5 m2 alana, 20 öğrenci ve 1 eğitmen kapasitesine sahip olan Doğa Bilimleri Atölyesi içerisinde, ekoloji, fizik, kimya ve insan biyolojisi alt dallarını barındırmaktadır.

Tasarım Atölyesi
80,77 m2 alana, 20 öğrenci ve 1 eğitmen kapasitesine sahip Tasarım Atölyesi içerisinde, 15,64 m2 alanlık üretim birimini barındırmaktadır.
Öğrencilerin kendilerini keşfetmesine, duygu ve düşüncelerini ifade edecek bir yol bulmasına olanak sağlar. Örnek olarak bu atölyelerde; resim, seramik boyama, dokuma, kanaviçe, etamin, epoksi takı, ebru, tezhip, minyatür, filografi, keçe, cam boyama, origami, ahşap boyama, kumaş boyama, taş boyama, mandala, afiş tasarım, kalemişi, kuru çiçek, tel bebek, makrome ve kaligrafi, ahşap tasarım gibi farklı sanat dallarına ait çalışmalar yapılmaktadır.

Girişimcilik Atölyesi
55,18 m2 alana sahip Girişimcilik Atölyesi; Yeni fikirler düşünceler ve girişimler için zemin oluşturan bir atölye amaçlanmaktadır.

Teknofest Ofisi
55,30 m2 alana sahip Teknofest Ofisi, 26 kişi kapasiteli bir sınıftır.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri
31,10 m2 alan ve 18 kişi kapasitesine sahip olan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin eğitim modeli; iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır. Deneyaplarda; ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerimiz Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 10 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri hem özel ilgi alanlarında derinleşme hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler.

Deneyap Atölyesi (2 Adet)
62,57 m2 alan, 20 kişi ve 1 eğitmen kapasitesine sahip olan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır. Deneyaplarda ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerimiz; Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 10 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri hem özel ilgi alanlarında derinleşme hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler.

Konferans Salonu
194,18 m2 alan ve 174 kişi kapasitesine sahip konferans salonu; seminer ve tiyatroya olanak sağlayan, tasarımıyla çocuklara hitap eden bir alandır.

Sergi Alanı
325,95 m2 alana sahip yarı açık sergi alanı, serbest tasarımıyla tüm sergilere olanak sağlıyor.

Satış Merkezi
25,41 m2 alana sahip satış merkezinde; bilim kitapları, tasarım maketler vb. bilimsel materyallerin satışı yapılacaktır.

DİĞER ALANLAR

  • 39,05 m2 alana sahip eğitmen odası
  • 39,70 m2 alan ve 15 kişi kapasiteli bir toplantı odası
  • 0,05 m2 alana sahip toplantı odasıyla bağlantılı bir yönetici odası
  • 4,31 m2 alana sahip halkla ilişkiler ofisi
  • Bay- bayan mescid, wc, bay-bayan personel wc, güvenlik odası ve arşiv alanları
Bize Ulaşın